S’exigeix l’inici del PAT com a eina per vertebrar les Comarques Centrals Valencianes

Representants de Compromís de més de 30 municipis de les Comarques Centrals Valencianes s’han reunit a Altea amb càrrecs institucionals del partit en la 2a Jornada de Treball per a definir les línies estratègiques a treballar dintre del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes.

L’acte, presidit per l’alcalde d’Albaida i Vicepresident 1r del Consorci de les CCV, Josep Albert; la regidora-portaveu de Compromís a l’ajuntament de Xàtiva i Vicepresidenta 2a del Consorci de les CCV, Cristina Sunyer; i Màrius Ivorra, portaveu de Compromís a l’ajuntament d’Alcoi i membre de la comissió executiva del Consorci, s’ha celebrat al CEAM d’Altea. A l’acte han acudit els següents representants de les següents administracions: l’Honorable Senyor Rafael Climent González, Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana; l’Il·lustre Senyor Francesc Xavier Ferri Fayos, Síndic del Grup Parlamentari Compromís a les Corts Valencianes; Sa Senyoria Gerard Fullana Martínez, Portaveu del Grup Compromís a la Diputació d’Alacant i la Coordinadora General del Bloc Nacionalista Valencià, Àgueda Micó.

L’acte l’ha obert l’Alcalde d’Albaida, Josep Albert, on ha destacat que el Consorci de les Comarques Centrals “és una eina necessària per a la vertebració de les nostres comarques i ara, després de 1 any de la seua nova posada en marxa, és el moment de donar major contingut i ser més ambiciosos amb els nostres plantejaments de cara a la defensa dels interessos de les nostres comarques”.

A la jornada de treball s’han tractat temes importants com el posicionament de Compromís davant la modificació dels estatuts del Consorci. A més, s’ha aprovat reivindicar la incorporació al Consorci de les CCV de la comarca de la Marina Baixa i de la Vall de Biar, una demanda històrica per part dels habitants d’aquests dos territoris. També es van tractar les estratègies a reivindicar al voltant de les xarxes bàsiques del territori:

-Sector serveis avançats a la indústria
-Xarxa intel·ligent del territori
-Espais rurals
-Sectors essencials econòmics
-Infraestructures

Com a fet important es va acordar exigir des del Consorci a la Generalitat Valenciana l’inici de la realització del PAT (Pla d’Acció Territorial) de les Comarques Centrals Valencianes com a eina fonamental per a la vertebració d’aquest territori i poder tindre unes infraestructures adequades a les comarques centrals.

Així mateix es va aprovar la creació de Compromís Comarques Centrals Valencianes com a òrgan format pels membres de la Comissió executiva de Compromís al Consorci i els Secretaris Comarcals per defensar els interessos territorials a nivell de la Coalició i com aglutinadora de la veu de les comarques centrals.

Per acabar també es va aprovar una Declaració per part de Compromís Comarques Centrals Valencianes exigint el restabliment dels serveis de l’oficina SMAC de la ciutat d’Alcoi per a que torne a donar servei als usuaris de les comarques limítrofes sense importar la divisió provincial.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu de Compromís Comarques Centrals Valencianes

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *