Ivorra: “Estem farts que ens menyspreen a Madrid”

Durant el mes d’abril del 2016 la Generalitat Valenciana va promoure la recollida de signatures a favor d’un manifest que portava per títol “Per un finançament just”. Més de 600 entitats valencianes, entre les quals més 300 ajuntaments valencians, el van subscriure. Posteriorment, a les Corts Valencianes s’han pres per unanimitat diferents acords, amb data 22 de febrer de 2017 i 5 d’abril de 2017, respecte a la necessària reforma del sistema de finançament i les inversions de l’Estat d’acord al pes poblacional de la Comunitat Valenciana.

Ivorra comenta «Aquest manifest exigia a l’estat la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, som els únics que en una renda per càpita per davall de la mitjana nacional aportem a les arques de l’estat com si estiguérem per damunt. També demana el reconeixement del dèficit de finançament acumulat (xifrat almenys en 12.433 milions d’euros des del 2002 fins al 2013) i l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional de la Comunitat Valenciana i la compensació de la insuficiència inversora dels últims anys, cal recordar que som l’11% de la població, el 10% del PIB de l’Estat i sols rebem el 3,5% d’inversió real»

El portaveu explica «Pensem que Alcoi és una de les més perjudicades per este infrafinançament i tenim l’obligació de fer que el nostre Ajuntament se sume a este manifest i exigisca al govern central el que ens toca» i continua «esta mancança d’inversions és la culpable de la situació d’abandó del tren Alcoi-Xàtiva, un futur corredor mediterrani faria les nostres empreses més competitives i per tant afavoriria l’ocupació a les nostres comarques, l’ajuntament rebria més diners de la Generalitat i el nostre hospital i consultoris estarien millor finançats i amb més recursos»

«Al pròxim ple portarem una moció per a demanar al govern de Toni Francès que s’adherisca al manifest i demane a l’estat eixe desitjat canvi del sistema de finançament, més inversions i el pagament del deute amb els valencians» finalitza el regidor Ivorra.

Màrius Ivorra Torregrosa
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *