Aigües residuals abocades al riu Riquer

Ja fa mesos que Compromís Alcoi porta reclamant i denunciant els vessaments incontrolats de la xarxa de clavegueram al llit del riu, davant la indiferència i el menyspreu de diferents membres del govern de Toni Francés.

Membres de Compromís des de feia mesos estaven controlant, a diferents llocs de la ciutat, els nivells d’olors i aigües brutes que baixaven pel riu Riquer i el Serpis. Les males olors les podíem trobar al llarg de tota la ciutat, des de Santa Rosa passant pel Centre i l’Eixample fins la Zona Nord.

Davant diferents preguntes en Comissions informatives a les que no vàrem rebre respostes satisfactòries ens hem assabentat, per que ho hem vist, que han començat unes obres a la zona de la Caldera del Gas, on com es pot comprovar a les fotos s’ha «cegat» el riu Riquer quasi a l’altura del pont de Mª Cristina i des de la zona on el riu està entubat s’estan vessant aigües residuals al mateix llit del riu per a posteriorment tornar a redirigir el vessament a una androna del clavegueram.

«Esta actuació planteja molts dubtes de com està realitzant-se, si té el vist i plau de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, per què no s’ha possibilitat mantenir un cabal mínim ecològic, quin és el plaç de les obres?» ens comenta Màrius Ivorra

Finalitza Ivorra «Com es pot comprovar a les diferents fotografies el llit del riu ha quedat totalment destrossat per la negligent actuació i el que és pitjor, al nostre criteri, les aigües fecals faran que el llit del riu deixe de tenir vida durant molt de temps doncs quedarà contaminat»

Tots els dubtes els portarem a la propera Comissió Informativa, on esperem que esta vegada s’ens informe i si les explicacions no son satisfactòries ens plantegem fer una denúncia a Confederació.

Màrius Ivorra
Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

 

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *